9 godina Voodoo bar-a uz Bluzy Threesome

Deveti rođendan odlučili smo proslaviti uz trenutno najbolji sisački band Bluzy Threesome , pobjednike 11th Croatian Blues Challenge nakon čega su dobili priliku otputovati na International Blues Challenge 2020 u Memphis.
Također ćemo po popularnim cijenama točiti najbolje sisačko pivo Pivovara Hrvačić i njihove Old Charlie's Red Ale & Old Charlie's Dark jer #pivo i #blues se vole.

Jedna riječ. Blues. Glazba iz koje je sve počelo. Barem sve bitno. I ne samo glazba već i lijek, način života, način razmišljanja. Jedna riječ. Blues. Na početku glazba crnog roblja sa američkog juga, a kasnije, u velikim industrijskim centrima Sjevera, glazba potplaćenih crnih radnika kojom su govorili sve. Barem sve bitno. Tako i danas, u hrvatskom gradu radnika, Sisku, postoji glazbeni sastav koji bluesom pokušava reći ono bitno.
Bluzy Threesome je, kao što mu i ime govori, četvorka iz Siska, koja je svoj izričaj našla u bluesu. Na njihovo repertoaru je niz sjajnih standarda u kojima se vokal Antonije Kihalić, Tonke, odlično snalazi. Posebno je otkriće mladić na gitari Juran Strmecky, a iza njih dvoje stoji čvrsta ritam sekcija sa Augustinom Dovranićem na basu i Matejem Smiljanićem na bubnjevima. Njihovi iskričavi koncerti pravo su osvježenje na lokalnoj sceni, a polako ih publika željna dobre žive svirke upoznaje i u regiji. Koncerti rijetko traju manje od dva i pol sata, bez pauze, samo glazba i čisti užitak.
Blues je okrutan. Ako ne vjeruješ u ono što pjevaš, zvučiš šuplje i prazno, prvo publici a onda i sebi. A sisačka četvorka vjeruje, i to se vidi i čuje. I zato, ako volite blues, ma ako volite dobru glazbu, pronađite vrijeme i skočite na koncert Bluzy Threesoma, nećete zažaliti. I naravno, povedite prijatelje i spremite se na ludi provod.


LikeBox

Kvizopija
Nova Runda
Pivovara Medvedgrad
5th Element